sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Kohtaaminen kyyn kanssa

 Vähän jännittäviä aikoja tässä viimeaikoina eletty, kun Lottea puri viikko sitten sunnuntaina kyy 🐍


Oltiin koko 5 koiran lauman kanssa lenkillä metsässä ja parikymmentä metriä ennen autolle tuloa, Lotte hihnassa ollessa pisti pään alas ja haisteli heinikkoa. Sen jälkeen se alkoi vähän väliä hinkkaamaan naamaansa maahan. Siinä vaiheessa ei vielä mitään kummallista näkynyt naamassa. Vartin päästä kotiin tullessa takakontissa odottelikin ikävä yllätys. Lotte oli toisen silmän alapuolelta/luomesta todella turvonnut. Tarkemman syynin jälkeen siitä turvonneesta kohdasta löytyi myös pari verestävää reikää. 


Kiireellä suunnattiin päivystykseen, jonne Lotte joutui jäämään seurantaan, verikokeisiin ja useiksi tunneiksi nesteytykseen. Olipa se saanut erilaisia hermostokipulääkkeitäkin suonensisäisesti siellä. Onni onnettomuudessa, että kyseessä on ollut aikuinen kyy, joka ei ole kaikkea myrkkyä iskenyt vaan vain osan ja näin ollen tilanne ei ollut pahimmasta päästä.

 Myöhään sunnuntai iltana saatiin lopulta hakea Lotte kotiin ❤️

Koko seuraavan yön Lotte oli todella rauhaton, levoton, kipeä, huonovointinen ja pää aivan sekaisin kipulääkkeistä. 

Onneksi maanantai iltaa kohden vointi alkoi pikkuhiljaa parantua, koirasta alkoi tulla pirteämpi ja ruokakin alkoi taas maistua. 


Perjantaina Lotte kävi lääkärissä kontrollissa ja me vähän (enemmänkin) jännitettiin tuloksia, mutta turhaan. Kaikki munuaisarvot oli puhtaat! ❤️❤️ 


Vaikka Lotte onkin ollut iloinen oma itsensä, on se myös selkeästi kovia kokenut. Heti kun se enemmän jotain tekee, väsähtää se todella nopeasti.

Lääkärin mukaan tämä väsyminen on tyypillistä kyynpurema tapauksissa, kun elimistö joutuu myrkyn takia niin koville. 

Viikko on nyt siis saikkua & rauhallista eloa takana ja ainakin toinen samanlainen viikko edessä. Sen jälkeen koiran jaksamisen mukaan voidaan pikkuhiljaa alkaa nostamaan rasituksen määrää. 


On se pieni musta sitkeä sissi ❤️