torstai 21. lokakuuta 2021

Luustokuvien tulokset



Ei ole kasvattaminen tai kasvattajana oleminen aina helppoa.

Lotte on itse kuvattu aikoinaan C lonkkaiseksi. Lonkat on kuitenkin aivan rajalla etteikö ne olisi B lonkat. Loten luustokuvien tulosten jälkeen kun soitettiin kennelliittoon, lausunut lääkäri sanoi silloin, että lonkat ovat erittäin siistit sekä tiiviit ja jos ikää olisi ollut kuvattaessa enemmän olisi lonkat ollut B. Näiden tietojen perusteella uskallettiin hyvin yhdistää Lotte A/B lonkkaisen uroksen kanssa. Varsinkin kun molempien koirien vanhemmat ovat A lonkkaisia.

Viikonloppuna sitten saatiin viimeisetkin meidän A-pentueen luustokuvien tulokset. Osan lonkkakuva tulokset tuli vähän yllätyksenä.

Marvelot Adventurer Boy ”Nike”
Lonkat A/A
Kyynäreet 0/0
Selkä LTV1 VA0
Olat terve/terve

Marvelot Astronomically Adorable ”Lenni”
Lonkat B/C
Kyynäreet 0/0
Selkä LTV1 VA0

Marvelot And Life Goes On ”Lilli”
Lonkat C/C
Kyynäreet 0/0
Selkä LTV0 VA0

Marvelot Amazing Candy Girl ”Penni”
Lonkat C/C
Kyynäreet 0/0
Selkä LTV0 VA0

Marvelot A Dream Come True ”Onneli”
Lonkat C/C
Kyynäreet 0/0
Selkä LTV0 VA0

Vaikka lonkat ei kaikilla ollut ihan sitä mitä odotettiin ja toivottiin, olen tyytyväinen, ettei kenelläkään kuitenkaan ole mitään suurempaa sanomista luustosta. C lonkatkin oli tiiviit ja hyvän näköiset, eikä vaikuta harrastusten jatkamiseen.

Iso kiitos kaikille kasvatinomistajille, kun kävitte kuvauttamassa koiranne.




Koska terveys on meille erittäin tärkeää, pistää nämä tulokset meidän tulevat pentu suunnitelmat aivan uusiksi.
Erittäin raskain mielin olemme päättäneet luopua meidän nykyisestä uros valinnasta.

Kotisivuille lisätään tiedot uroksesta, heti kun uros valinta on varma.

keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Viron näyttelyt 2.-3.10


Myöhään perjantai iltana lähdettiin siskoni Jonnan kanssa reissuun Viroon. Pojat jäi hoitoon äitimme luokse ja mukaan lähtivät vain tytöt Lilli, Lotte ja Martha. Laivan saavuttua pe-la yönä Viroon, mahoituttiin ensimmäinen yö Tallinnassa.
Aamulla lähdettiin ajelemaan 3h matka kohti Valgaa ja näyttelyä. Näyttely oli todella ihanassa paikassa ja vaikka kehät olikin hallissa, oli sisällä yllättävän rauhallista ja väljää. Ainakin verrattuna moniin muihin Baltian maiden näyttelyihin missä on käyty.

Lauantaina tuomarina oli Arne Foss, Norjasta.

Marvelot And Life Goes On ”Lilli”
JUN ERI2


Lillin arvostelu oli lähes kokonaan vain kehuja täynnä. Ainoat huomautettavaa asiat olivat liian isot korvat ja lantio olisi saanut olla parempi.


LilSunKiss Candy 4 A Champion ”Lotte”
VAL ERI1


Tuomari tykkäsi kovasti Lotesta ja arvostelu oli todella hyvä. Ainoat miinukset oli höröttävä korva, pehmeä karva ja jyrkkä lantio. SA jäi korvan takia saamatta. Korva kyllä kehässä eli kovasti omaa elämäänsä. Ei varmaan koskaan ole niin paljoa kehässä korva höröttänyt.

Sunnuntaina tuomarina oli Christine Rossier, Sveitsistä.

Marvelot And Life Goes On ”Lilli”
JUN ERI1


Lillin arvostelu tältä tuomarilta oli loistava. Koko arvostelu pelkkää kehumista kaikesta, paitsi koosta tuli maininta että juuri ja juuri sallitun koon rajoissa. Tuomarihan ei edes mitannut Lilliä. Mittaamalla olisi hänellekin selvinnyt, että ihan hyvin tämä koira menee koon ylärajan alapuolelle.
Arvostelusta ei käy ilmi sitä, että minkä takia SA olisi mahdollisesti jäänyt saamatta.


LilSunKiss Candy 4 A Champion ”Lotte”
VAL EH1



Loten arvostelu oli myös todella hyvä. Arvostelun perusteella ei uskoisi sen saaneen tulokseksi vain EH. Ainoat nootit tuli hieman liian tukevasta kunnosta ja liian kevyestä korvasta. Korva oli kyllä sunnuntaina niin paljon paremmin kuin edeltävänä päivänä. Nyt se jopa oli suurimman osan ajasta ihan luppana.


Molemmille koirille tuli paljon kehuja heidän mukavista luonteista.


Näyttelyn jälkeen lähdettiin ajelemaan takaisin kohti Tallinnaa, jossa käytiin muutamissa kaupoissa ostamassa tuliaisia. Su-ma yönä saavuttiin väsyneinä takaisin kotiin.
Lilli oli ensimmäistä kertaa reissussa mukana ja olen kyllä ylpeä kuinka hienosti hän käyttäytyi koko matkan.
Näyttelypaikalla piti Lillin toki haukkua, kun sillä oli niiiin tylsää. Lilli kun on sporttikoira, ei mikään show koira. Heti kun aloitettiin tekemään jotain esim, rally-toko treenejä, oli Lillillä kivaa ja se hiljeni tyystin. Ei haitannut ympärillä olevat koirat (edes vieressä haukkuvat), ihmiset, lapset jne. Tämän koiran työmoodi ja se kupla mihin se menee kun me tehdään yhdessä jotain, on ihan uskomatonta.
Martha oli mukana vain turistina, kun sillä on jo kaikki Viron sertit kasassa